Domov
O muzeju
Program
Dogodki
Novice
Galerije
Dogodek meseca
Umetnost, šport in dediščina
. . .
Gost meseca
Luka Janežič

V ponedeljek, 11.9.2017, nas je v muzeju obiskal slovenski atlet Luka Janežič, ki nam je podaril šprintarice, s katerimi je v polfinalu teka na 400 metrov na. . .

Zbiranje muzejskega gradiva

Poleg formalno pravnih in administrativnih opravil, ki so bila potrebna za ustanovitev javnega zavoda, je sočasno že potekalo temeljno muzejsko delo. To še bolj konkretno obsega primarne dejavnosti kot so evidentiranje, zbiranje, akcesija, inventariziranje, varstvo in hranjenje dediščine, nadzor nad varstvom zasebnih zbirk ter sekundarne dejavnosti kot so prezentacija, raziskovanje, izobraževanje, pedagoški programi, komuniciranje. Vse od začetka delovanja muzeja pa do danes je bilo večina dela posvečenega zbiranju muzejskega gradiva z namenom ustvariti zbirko premične dediščine zgodovine slovenske telesne kulture in športa.

Gradivo vključuje brošure, knjige, časopise, članske karte in legitimacije, diplome, embleme, fotografije, filmsko gradivo in video posnetke, kovance, kronike, makete, načrte, nalepke, naprave, obeske, opremo, osebne predmete športnikov in športnih delavcev, pečate, plakate, plakete, pokale, druga odličja, rekvizite, umetniška dela, zahvale, priznanja, zastavice, značke itd.