Domov
O muzeju
Program
Dogodki
Novice
Galerije
Dogodek meseca
Umetnost, šport in dediščina
. . .
Gost meseca
Luka Janežič

V ponedeljek, 11.9.2017, nas je v muzeju obiskal slovenski atlet Luka Janežič, ki nam je podaril šprintarice, s katerimi je v polfinalu teka na 400 metrov na. . .

Stalna razstava Muzeja športa

Vsak muzej najbolj neposredno komunicira z zainteresirano javnostjo prek stalne razstave. V Muzeju športa nam skromna razstavna površina ne omogoča celovite predstavitve zgodovine telesne kulture in športa na Slovenskem. Postavili smo zgolj vzorčno razstavo, ki vsebuje doslej zbrano muzejsko gradivo. Za obiskovalce, ki jih je sorazmerno veliko, smo pripravili informacije o olimpizmu, sokolstvu in orlovstvu, športu med prvo in drugo svetovno vojno. Razstavili smo tudi  donacije najvidnejših slovenskih športnikov, predvsem nosilcev olimpijskih medalj. V vitrinah, ki nam jih je daroval Muzej novejše zgodovine Slovenije opozarjamo predvsem na zvrsti gradiva premične dediščine slovenskega športa, ki ga zbiramo.

Vodenje po stalni razstavi

V Muzeju športa izvajamo zlasti ob obiskih šolskih skupin vodstvo po sedanji, precej okrnjeni razstavi, ki pa vendarle omogoča svojevrsten sprehod skozi zgodovino športa na Slovenskem oz. njegove fragmente (olimpizem, sokolstvo, šport med obema vojnama, Ilirija, Stanko Bloudek, pregled raznih športnih panog, razvoj športnih rekvizitov in opreme itd.). Za voden ogled se je potrebno predhodno najaviti, skupine pa lahko štejejo do 15 oseb.