Domov
O muzeju
Program
Dogodki
Novice
Galerije
Dogodek meseca
Umetnost, šport in dediščina
. . .
Gost meseca
Luka Janežič

V ponedeljek, 11.9.2017, nas je v muzeju obiskal slovenski atlet Luka Janežič, ki nam je podaril šprintarice, s katerimi je v polfinalu teka na 400 metrov na. . .

Razstave in prireditve

Muzej športa je v javnosti prvič nastopil z manjšo promocijsko razstavo z naslovom Od Rudolfa Cvetka do Andreja Hauptmana na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani v okviru prireditve Šport in rekreacija (2001). Leta 2002 smo v prostorih nekdanjega  Urada za šport na Trubarjevi ulici pripravili razstavo o zgodovini športa na Slovenskem, manjšo razstavo o zgodovini slovenskega nogometa smo pripravili v Športnem centru Triglav v Ljubljani. Ob Evropskem prvenstvu v vaterpolu smo v prostorih Plavalnega centra v Kranju leta 2003 pripravili razstavo o zgodovini vaterpola na Slovenskem.

Največja prireditev je bila razstava Muzeja športa leta 2003 na Gospodarskem razstavišču v okviru prireditve EXPO 2003, ki smo jo posvetili 140.obletnici ustanovitve prvega telovadnega društva Južni Sokol in začetku slovenske športne zgodovine. Razstavo smo poimenovali kot muzejsko zbirko v nastajanju. Razstavo si je v treh dneh ogledalo več kot 6000 obiskovalcev.

Ob Evropskem prvenstvu v gimnastiki 2004 je Muzej športa v šotoru na kompleksu dvorane Tivoli pripravil v sodelovanju s Fakulteto za šport razstavo o gimnastični generaciji z Mirom Cerarjem na čelu, leta 2006 je Muzej športa postavil stalno razstavo o zgodovini smučarskih skokov v Planici v Domu in Depandansi v Planici. Na tekmovanju mladih zgodovinarjev v Srednješolskem centru Rudolfa Maistra v Kamniku sta Muzej športa predstavila dr. Iztok Durjava in gimnastični šampion Mitja Petkovšek (2007).

Leta 2015 je muzej sodeloval pri postavitvi stalne planiške razstave v osrednjem objektu v prenovljenem Nordijskem centru Planica.