Preskoči na vsebino

Odprtje razstave

Šport ima v dolini pod Poncami bogato tradicijo, ki jo bomo tokrat obudili v duhu olimpijskih iger v Sarajevu leta 1984.

V Muzeju športa želimo z zbiranjem in razstavljanjem slovenske športne dediščine ozavestiti širšo javnost o pomenu športne dejavnosti na Slovenskem in s tem ohraniti duh in vrednote domače ter širše (športne) preteklosti.

Vljudno vas vabimo na odprtje razstave Planiški olimpijski duh 1984. Odprtje bo v četrtek, 27. junija 2024, ob 11. uri v Nordijskem centru Planica.

O razstavi Planiški olimpijski duh 1984

Razstava, postavljena pred Nordijskim centrom Planica, prikazuje izbrane fotografije Nina Mihaleka, ki je na svojevrsten način ter z veliko mero osebnih vtisov v svoj objektiv ujel dogajanje in vzdušje olimpijskega Sarajeva in nekaterih športnih panog. S sprehodi po glavnem mestu Bosne in Hercegovine je ujel pravi olimpijski duh. Nino Mihalek je bil v Sarajevu vodja Sonyjeve odprave za testiranje nove kamere, poleg tega pa je imel tudi eno najvišjih akreditacij za medije.

V notranjosti centra bo na ogled razstava, ki prikazuje bogato dogajanje, vtise, spomine in pripetljaje, ki so jih na »domačih« olimpijskih igrah doživljali delavci iz Planice, športniki v nordijskih panogah ter drugi fotoreporterji.

Razstava bo na ogled do konca leta 2024.

Avtorja razstave sta dr. Tadej Curk in dr. Aleš Šafarič (Muzej športa). Pri razstavi Muzeja športa sodeluje še NC Planica. Razstavo je omogočilo Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport.

Vabljeni tudi na spremljanje rubrike Planiški Olimpijski duh 84 na naši spletni strani, kjer bomo s športnimi zgodbami nadgrajevali razstavo.

 

Vabilo na občasno razstavo Planiški olimpijski duh 1984

Vabilo na razstavo Planiški olimpijski duh 1984, oblikovala Mika Cimolini za MŠ

Smučarski skoki na zimskih olimpijskih igrah v Sarajevu leta 1984
ZOI Sarajevo 1984, foto: Egon Kaše, hrani MŠ

Ali ste tudi vi varuh športne dediščine?

Hranite predmete ali fotografije, ki obeležujejo naše športne dosežke?

Pišite nam

Želite postati prijatelj Muzeja športa?

Bodite obveščeni o dogajanju v Muzeju športa in prejmite sveže informacije o novostih in naših aktivnostih.

Prijavite se na e-novice