Preskoči na vsebino

Od 22. 3. 2024 do predvidoma konca leta 2024, Nordijski center Planica

So šampioni. In so legende.

V NC Planica je ob slovesu od profesionalne športne kariere Petra Prevca na ogled razstava »So šampioni. In so legende.«, ki je nastala na pobudo športnika v sodelovanju z NC Planica in Muzejem športa.

V osrednjem objektu Nordijskega centra Planica je Peter Prevc v četrtek, 22. 3. 2024 v družbi športnih kolegov Timija Zajca, Domna Prevca in Lovra Kosa odprl razstavo »So šampioni. In so legende.«, ki obeležuje Prevčeve športne dosežke, ki jih je osvojil tekom svoje izjemne športne kariere.  In teh zares ni malo. Obiskovalci lahko občudujejo Petrove kristalne globuse, olimpijske medalje, medalje svetovnih prvenstev, številne pokale in seveda najdragocenejšega zlatega orla, ki ga je Peter osvojil v svoji najuspešnejši sezoni 2015 / 2016. Obiskovalce pozdravi tudi virtualni Peter Prevc.

Razstavo si lahko obiskovalci v času FIS svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici ogledajo v avli Nordijskega centra, nato pa bo na ogled v muzeju NC Planica do predvidoma konca letošnjega leta.

Razstava »So šampioni. In so legende.« je nastala na pobudo in željo vrhunskega športnika Petra Prevca ob njegovem slovesu od profesionalne kariere in v sodelovanju NC Planica in Muzeja športa. Obsežna zbirka predmetov Prevčeve kariere je bila pod budnim očesom Muzeja športa skrbno pregledana, očiščena in po pregledu kustosov postavljena v vitrine, kjer je na ogled vsem navdušencem smučarskih skokov in poletov. Posebna zahvala gre tudi restavratorki Muzeja športa, ki je nekaj poškodovanih predmetov uspela pripraviti za omenjeno razstavo.

 

Avtorji razstave

Lastna zbirka predmetov Petra Prevca.
Razstava je nastala v sodelovanju NC Planica in Muzeja športa.

Ali ste tudi vi varuh športne dediščine?

Hranite predmete ali fotografije, ki obeležujejo naše športne dosežke?

Pišite nam

Želite postati prijatelj Muzeja športa?

Bodite obveščeni o dogajanju v Muzeju športa in prejmite sveže informacije o novostih in naših aktivnostih.

Prijavite se na e-novice